Vitray Tamás miután márciusban elköltözött a feleségétől, egyedül tölti az idejét karanténban. Félni nem fél a vírustól, de aggódik a szeretteiért.

"Én még egyedül soha életemben nem unatkoztam. A költözés után rettentő sok mindent áthoztam, dokumentációt, anyagokat, fényképeket a hatvan évemről. Most ezeket válogatom át, valójában a nagy részét dobálom kifelé. A javának semmi értelme nincsen már. Csak a nagyon szép emlékeket tartom meg" - kezdte Vitray Tamás, aki igyekszik mindent betartani, ételt is házhozszállítással rendel. 

Március elején rendeltem először, akkor csak nyolc napot kellett várni a kiszállításra, most három hétbe is beletelik. Részben fagyasztott ételt, pizzát sütök, vagy tésztát főzök és szórok rá valamit, ezeket kifejezetten szeretem. Persze, kapok mindenféle kóstolót is, barátoktól, tanítványoktól és a gyerekeimtől. A karantén előtt egykori tanítványaimmal néha elmentem ebédelni valahová, ez most egy időre elmarad" - mondta a Blikknek.

Vitray Tamás aggódik szeretteiértFotó: Hirling Bálint [origo]

Félni nem félek a koronavírus-fertőzéstől, de úgy vélem, kötelességem megtenni mindazt, ami rajtam múlik. A bezárkózás és a gyakori kézmosás a leghatásosabb védekezés, amit jelenleg tehetek. Szép számban vannak, hála az istennek, tucatnyi hozzátartozómért aggódok. Érdekes, de úgy tűnik, hogy bár mostanság egymástól távol tartják magukat az emberek, mintha mégis közelebb kerültek volna egymáshoz" - mondta.