Szilágyi István és özvegye svájci frank alapú hitele 30 milliónál jár

Forrás: MTI/Soós Lajos -
özvegy szilágyi istván hitel tartozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg adósságot halmozott fel Szilágyi István és felesége, ugyanis néhány éve svájci frank alapú hitelt vettek fel a lakás felújítására, amit nem sikerült befejezni, a tartozás pedig megsokszorozódott, közel 30 millió forintnál tart most.

Ki szerették volna bővíteni a házukat, ezért 7 millió forint svájci frank alapú hitelt vett fel a házaspár. A munkálatokat nem sikerült befejezni, a tartozás pedig a sokszorosára nőtt. Jolika néni úgy tudta, 22 millió forint adóssága van, ám kiderült, hogy közel 30 milliónál tart.
„Én nem tudtam arról, hogy 30 millióra nőtt ez a bejegyzett adósság, azt hittem, 22 millió forintról van szó.

Ezt a követelést minden hónapban vonják a nyugdíjamból, ami eredetileg kicsivel több mint 80 ezer forint lenne, de a felét sajnos elviszik.

Kicsit tanácstalan vagyok, amíg Pista élt, többször próbáltunk egyeztetni a behajtó céggel. Egyszer sikerült is ezt a tartozást 15 millióra csökkenteni, de azóta valamiért visszakerült a korábbi összeg. Nem tudom, miért történt ez" - mesélte a Ripostnak Jolika néni.

A házaspár hétmillió forint hitelt vett fel anno. Forrás: MTI/Soós Lajos

Az idős asszonyt könnyen ki is lakoltathatják, ám egyelőre a koronavírus miatt ez nem lehetséges. Viszont több befektető is szemet vetett a telekre, mivel nagyon jó környéken van, társasház építésére kiváló lenne. Egy vállalkozó meg is vette volna a hitelt a követeléskezelőtől. Az ingatlanra elidegenítési tilalom is be van jegyezve, így a lakásmaffiától védve van az özvegy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.