Egy 17 éves lányt is megerőszakolt Harvey Weinstein - Négy újabb vád

Forrás: AFP/Getty Images/Drew Angerer -
nemi erőszak Harvey Weinstein per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A neves filmproducer jelenleg börtönben ül szexuális bűncselekmény és nemi erőszak miatt. Ám most újabb négy nő vádolta meg azzal, hogy szexre kényszerítette őket. Egyikük csak 17 éves volt akkor.

Az egyik eset még 1994-ben történt, az akkor mindössze 17 éves nő egy hotelszobában találkozott Weinsteinnel munkamegbeszélés miatt. A producer már meztelenül fogadta, és azt mondta, le kell vele feküdnie, ha érvényesülni szeretne a szakmában. A nő nem akarta megtenni, a férfi ezért megerőszakolta. Ezután megfenyegette, ha elmondja bárkinek is, soha nem kaphat szerepet egyetlen filmben sem, ráadásul a családját is bántani fogják.

Harvey Weinsteint ismét nemi erőszakkal vádolják, négy nő indított pert ellene. Forrás: AFP/Getty Images/Drew Angerer

Egy most 70 éves nő állítása szerint Harvey a cannes-i filmfesztiválon erőszakolta meg őt, szintén egy hotelszobában, majd őt is megfenyegette. Az áldozat a producer egy barátjának mesélte el a történteket, aki azt javasolta, hogy hallgasson róla – írta meg a Hollywood Reporter.
A harmadik nőnek úgyszintén munkát ajánlott a férfi, egy étteremben találkoztak, majd a lakásán folytatták a megbeszélést, ami erőszakba torkollott.
A negyedik áldozatot pedig Harvey orális szexre kényszerítette állítása szerint.
A filmmogul jelenleg is egy New Yorki-i börtönben tölti 23 éves büntetését. Egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény és egy rendbeli nemi erőszak miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.