Döbbenetes múltjáról vallott J. K. Rowling: szexuálisan bántalmazták

Forrás: AFP/Shaun Curry -
J.K. Rowling szexuális bántalmazás Harry Potter bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Harry Potter írója, J. K Rowling személyes weboldalán tett közzé egy nyilatkozatot, ahol arról beszél, hogy a 20-as éveiben szexuálisan bántalmazták.

Az írónőt az elmúlt pár napban transzfóbiával vádolták a Twitteren. A követői egy rosszul fogalmazott tweet miatt támadták őt, sőt, Danielle Radcliffe és Emma Watson is bírálták.

A Harry Potter szerzője egy 3663 szavas levélben írta le a vele történteket. A cím: J. K Rowling leírja az okait annak, miért beszél a nemi identitásról.

Bár Rowling nem mondta el, ki követett el ellene szexuális erőszakot, de azt igen, hogy korábban azért nem beszélt erről, mert traumatikus számára újra átélni. Írásában mély együttérzését fejezte ki azok iránt is, akik azért küzdenek, hogy a másik nemhez tartozhassanak - írta meg a Daily Mail cikke alapján a Blikk.

Forrás: AFP/Shaun Curry

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.