Benkő László a műtétről: „Bele is halhattam volna”

Fotó: Bielik István - Origo -
Omega Benkő László életmentő műtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sürgős beavatkozásra volt szükség, Benkő László tüdeje ugyanis annyira bevizesedett, hogy a zenész levegőt sem kapott. Valószínűleg a rengeteg gyógyszer okozta a bajt, amit a daganatos betegsége miatt kell szednie.

Az Omega billentyűse arra lett figyelmes egyik nap, hogy egyre nehezebben veszi a levegőt, majd szabályosan fulladni kezdett, ekkor már tudta, hogy nagy a baj.
„Nem értettem, miért veszem olyan nehezen a levegőt, aztán, amikor az ágy szélén ülve valamiért lehajoltam, szabályosan fulladozni kezdtem. Alig-alig kaptam levegőt, ijesztő volt, de tudtam, nem eshetek pánikba, és ezt valahogy el is tudtam kerülni. A fiam és a lányom rögtön bevittek a Klinikákra – mesélte a Ripostnak.

Benkő László szerencsére időben kórházba került. Fotó: Bielik István - Origo

Kiderült, hogy bevizesedett a tüdeje, és emiatt nem kapott levegőt. Azonnali beavatkozásra volt szükség, mindezt pont a 77. születésnapján. A kórházi dolgozók azonban erre is megemlékeztek, kapott tőlük egy lufit, amit mindenki aláírt.
„Szerencsére fájdalmam nem volt, csak kellemetlenségem. Tulajdonképpen azt sem éreztem, amikor a felgyülemlett vizet eltávolították a tüdőmből. Olyan érzés volt, mintha finoman hátba vágtak volna" – folytatta Benkő.

A zenész nem rég azért került kórházba, mert kiderült, hónapok óta tartó belső vérzése van, és rengeteg vért veszített. Valószínűleg a daganatos betegségre szedett több mint húszféle gyógyszer miatt a nyelőcsöve és a gyomra kezdett vérezni.

„Az érklinikai vizsgálaton is észrevették, hogy kissé vizesedni kezdett a tüdőm, mondták is, hogy ezt később rendesen ki kell vizsgálni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ebből ilyen gyorsan lehet ilyen nagy probléma. Bele is halhattam volna!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.