Az olasz sajtó így búcsúztatta Benedek Tibort: "Olaszországban hagyott egy darabot a szívéből"

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou -
halál búcsú Benedek Tibor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Benedek Tibor életének 48. évében távozott az élők sorából súlyos betegség után. A háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázót a nemzetközi sajtó is búcsúztatja, köztük természetesen az olasz lapok.

Benedek Tibor halála nem csak itthon okozott mély megrendülést. A nemzetközi sajtó is búcsúztatja a 47 évesen elhunyt sportolót, aki súlyos betegség után távozott az élők sorából. Azok is megdöbbentek halálán, akik tudtak a betegségéről. "Tisztában voltam a betegségével, mégsem voltam felkészülve arra, hogy meghal" - mondta Kemény Dénes. "Felfoghatatlan, érthetetlen, kifejezhetetlen... nem hiszem el! Tibi, pótolhatatlan vagy" - ezt pedig Kiss Gergely írta.

Benedek Tibor mindent megnyert, amit lehetséges Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Egykori olasz csapata, a Pro Recco honlapján búcsúztatta Benedek Tibort, a legmélyebb együttérzésüket fejezték ki a családnak és a barátoknak, az ottani sportnapilap pedig azt írja, Benedek Tibor Olaszországban hagyott egy darabot a szívéből - idézte a Ripost.

Ez az utolsó nyilvános fotó Benedek Tiborról: lányával ölelkeznek

Benedek Tiborról az utolsó, nyilvánosság számára is elérhető fotót felesége tette közzé: sportoló a lányával ölelkezik a felvételen. A képet itt érheted el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.