A Tesla már idén elkészítheti a teljesen önvezető autóját

Forrás: AFP/Str -
önvezető autó Tesla Elon Musk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Tesla nagyon közel jár a teljesen önvezető technológia kifejlesztéséhez, ami nem igényel semmilyen emberi beavatkozást.

A Sanghajban megrendezett éves World Artificial Intelligence Conference mesterséges intelligencia konferencia megnyitója alkalmából, Elon Musk videóüzenetében jelnetette be, hogy "nagyon hamar" el fog készülni az ötödik szintű önvezető járműtechnológia.

"Az ötödik szintű autonómia alapfunkciói már az idén a rendelkezésünkre fognak állni"

- jelentette ki.

Elon Musk Forrás: AFP/Str

Az ötödik szintű önvezető technológiával a jármű már teljesen emberi beavatkozás nélkül tájékozódik, navigál és oldja meg a közlekedési feladatokat. A járműben így már csak utasok tartózkodnak, vezetőre egyáltalán nincs szükség.

Az autóipari vállalatok és a vezető fejlett technológiai cégek, mint például a Alphabet Inc, Waymo és Uber Technologies milliárdos összegeket fordítanak az önvezető járműtechnológia kifejlesztésére. Szakértők szerint azonban még hosszú évekre lesz szükség a piacérett technológia kifejlesztéséhez és a felhasználók önvezető járművekkel szembeni bizalmának megnyeréséhez egyaránt - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.