Friderikusz Sándor eladományozta 4000 kötetes könyvtárát

Forrás: MTI/Földi Imre -
adomány könyvtár Friderikusz Sándor költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden jel arra utal, hogy Friderikusz Sándor nem Magyarországon akarja folytatni az életét: elajándékozta 4000 kötetes könyvtárát. 

Már akkor elkezdtek keringeni pletykák arról, hogy Friderikusz Sándor fel akarja számolni az összes magyararoszági kötődését, és New Yorkban kezdene új életet, amikor cége irodájának a hirdetésére bukkantak. A 217 négyzetméteres, dupla teraszos tetőtéri lakást először 359 millió forintért próbálták eladni, majd az árat levitték 299 millióra. Ugyan egyelőre még nem adták el, úgy tudni, már van rá komoly érdeklődő.

Friderikusz Sándor szabadul ingatlanjaitól, és már a könyvtárát is eladományozta Forrás: MTI/Földi Imre

Most pedig könyvtárától szabadult meg. A birtokában lévő 4000 kötetet a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtárnak adományozta. A könyvek iktatása folyamatban van, az ünnepélyes átadóra augusztus 1-jén kerül sor. "Friderikusz úr nyíregyházi születésűként igazán nemes gesztust tett a könyvtárunk felé. A négyezer-tizenhárom kötet már meg is érkezett hozzánk. Egy nagy teherautó hozta a nyolcvan óriási dobozt. A könyvek katalogizálása már meg is kezdődött, hogy augusztus 1-jére már a polcokon lehessenek" - mondta a Ripostnak Tomasovszki Anita, a könyvtár igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.