Az ELTE gólyatáborában megvert, megfenyegetett és megerőszakolt egy elsőéves lányt a fotós, akit ezért 9 év szabadságvesztésre ítéltek. Júniusban feltételes szabdságra bocsátották a férfit, de a döntést végül visszavonták. Volt osztálytársa szerint nem is szabad kiengedni: tart attól, hogy megismételné tettét.

Hatalmas felháborodást keltett 2014-ben az, ami az ELTE gólyatáborában történt. A fotós megfenyegetett, megvert és megerőszakolt egy elsőéves lányt, közben fotókat is készített, hogy ezzel zsarolja áldozatát. A férfit akkor a Pécsi Ítélőtábla jogerősen kilenc év szabadságvesztésre ítélte, jelenleg az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tölti büntetését.

Fonyód, 2015. június 3. K. S. háttal b) hallgatja Németh Károly bírót az ellene szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőper ítélethirdetésén a Fonyódi Járásbíróságon 2015. június 3-án.Forrás: MTI/Varga György

A Kecskeméti Törvényszék idén júniusban az elítéltet – kifogástalan magatartására tekintettel – feltételes szabadságra bocsátotta, de a döntés ellen fellebbezett a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség büntetésvégrehajtási ügyésze, végül úgy döntöttek, a bűnismétlés veszélye miatt nem engedhetik ki a férfit. 

A férfi egykori osztálytársa szerint nem is szabad őt kiengedni. "Maradjon csak Soma a rácsok mögött, mert amit tett, az megbocsáthatatlan bűn. Hiszen Soma nem okult az előző dolgaiból. Csak a brutális gólyatábori erőszak után tudtuk meg, hogy korábban már volt neki két hasonló ügye, az elsőért felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a másik miatt pedig szintén Állampusztán ült, ahol most is. Tartok tőle, ha kiengedik, ugyanott folytatja, ahol abbahagyta. Négy éve volt a legutóbbi osztálytalálkozónk, akkor ő már börtönben ült. Amikor szóba került a neve, a fiúk olyan indulatosan beszéltek róla, ami nem bírná el nyomdafestéket. Azt tanácsolom neki, ha egyszer kiszabadul, jobb, ha nem találkozik egyikünkkel sem" - mondta a Blikknek.