Szobrot emelnek Chadwick Boseman tiszteletére szülővárosában

halál Fekete Párduc szülőváros Chadwick Boseman tisztelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról néhány nappal korábban mi is beszámoltunk, hosszú betegség után 43 évesen elhunyt a Fekete Párduc című film főszereplője, Chadwick Boseman.

A színész évek óta hősiesen küzdött a vastagbélrákkal, de végül nem tudta legyőzni. A sztár családja körében, otthonában hunyt el. Boseman halálhíre az egész világot sokkolta, a tragikus hírről elsőként a kétmilliós követőtáborral rendelkező Twitter-oldalán számoltak be.

Chadwick szülővárosában, a dél-karolinai Andersonban a rajongók rögtön a halála után petíciót indítottak, és szorgalmazták, hogy emeljenek szobrot az emlékére. A hírt a helyi polgármester, Terence Roberts is megerősítette, így már csak az a kérdés, mikor, és mekkora emlékművet állítanak a Fekete Párduc tiszteletére. A polgármester már egy művészt is felkeresett, és egyelőre úgy néz ki, hogy egy szobor és egy falfestmény keveréke lesz a befutó, és a város központjában álló konföderációs emlékmű helyére kerül majd - írja a femalefirst.co.uk.

A petíció szövegében többek között ezzel érveltek a helyiek:

"Chadwick sok fekete amerikait felemelt és inspirált, főleg azokban a viharos időkben, amelyekben most nemzetünk él."

Forrás: instagram.com/chadwickboseman

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.