Aggasztó: még mindig sokan tiltakoznak a maszkviselés ellen

Forrás: AFP/Ina Fassbender -
védekezés tiltakozás Virológus Maszk koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Annak ellenére, hogy egyre növekvő tendenciát mutat az aktív fertőzöttek száma, még mindig akadnak olyanok, akik megkérdőjelezik és elutasítják a maszkhasználatot.

Az aktív fertőzöttek mellett, egyre nő a maszkviselést ellenzők tábora is, olyan, mintha az emberek elfelejtették volna mekkora pusztítást is tud végezni a koronavírus -írja a Riposton keresztül a Bors.

Kemenesi Gábor virológus szerint nem szavazás vagy vélemény kérdés a maszkviselés, csak a tudományos tények számítanak.

"A maszk védi a közösséget, mert lassítja a vírus terjedését, redukálja annak terjedési esélyét és hatékonyságát ember és ember között. Amennyiben a társadalom bizonyos rétegei kivonják magukat a közösségi védekezés alól, önkényes magatartásuk vagy hitbéli meggyőződésük miatt azzal másokat veszélyeztetnek. Ez tudományos tény, számomra pedig a szabadságjogom legfőbb korlátozása, hogy az emberi tagadás és gőg miatt kell féltenem a szeretteimet. (..) A járvány léte, a vírus természete, a maszkviselés hatásossága nem szavazásra bocsátandó kérdés, hanem tudásalapon született szakmai álláspont"

- olvasható Kemenesi Gábor közösségi oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.