Több éven át követett el szexuális cselekményeket kiskorú lányokkal egy budapesti iskola dolgozója

Forrás: Thinkstock -
iskola szexuális Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fővárosi Törvényszék az elsőfokú határozata meghozataláig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit iskolai szexuális erőszakkal vádol az ügyészség - közölte előző napi döntését a bíróság szerdán az MTI-vel.

A közleményükben emlékeztettek: a vád szerint a terhelt portásként és kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában, ahol futballedzéseket és szakkört is tartott a tanulóknak, valamint táborozásokra is elkísérte őket.

A férfi az intézményben csaknem 4 éven keresztül követett el szexuális cselekményeket több kiskorú diáklánnyal.

Az ügyészség a vádlottat 5 esetben tizenkettedik életévét be nem töltött kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal, 4 esetben kiskorú veszélyeztetésével, valamint folytatólagosan elkövetett szeméremsértés bűntettével vádolja.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A bíróság kedden döntött a kényszerintézkedés indokoltságáról. A férfi június 25 óta állt bűnügyi felügyelet alatt, mozgását technikai eszközzel ellenőrizték. A vád benyújtásakor az ügyészség a bűnügyi felügyelet fenntartását indítványozta.

A bíróság ugyanakkor úgy határozott, hogy fennáll a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért a férfi letartóztatásáról döntött.


A bíróság megítélése szerint a vádlottat olyan súlyos bűncselekményekkel vádolják, amelyek éveken keresztül, kitartó szándékkal követett el. Ugyan már nem dolgozik olyan munkakörben, ami lehetőséget biztosítana számára a hasonló visszaélésekre, az elmeorvosszakértői vélemény megállapításai alapján is valószínűsíthető, hogy más környezetben is hasonló bűncselekményeket követne el, vagyis fennáll a bűnismétlés veszélye.

A bíróság szerint a vádlott a felügyeletére bízott gyermekekkel bizalmi kapcsolatot alakított ki, manipulatív személyisége és a terhére rótt bűncselekmények leplezése érdekében tett eddigi erőfeszítései a bizonyítás megnehezítésének szándékára utalnak. Azt írták: figyelembe kellett venni annak a lehetőségét is, hogy ha az eljárás nem lesz befejezhető előkészítő ülésen, akkor tárgyalást kell tartania, így a vádlott tanúk befolyásolásával esetlegesen veszélyeztetné a bizonyítást. Ha azonban az előkészítő ülésen mégis ügydöntő határozat hozható, a kényszerintézkedés indokoltságát a bíróság felül fogja vizsgálni - írták.

Az ügyben az előkészítő ülés időpontja még nincs kitűzve. Jelezték: a kiskorú sértettek védelme érdekében a bíróság az eljárást zártan folytatja le, az ítélethirdetés azonban nyilvános lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.