A Semmelweis Egyetem a világ 250 legjobb szakegyeteme közé került

rangsor Semmelweis Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Times Higher Education (THE) szerdán megjelent szakegyetemi világrangsora szerint a Semmelweis Egyetem (SE) az orvos- és egészségtudományi területen a világ 250 legjobb felsőoktatási intézménye közé került.

Az SE közleménye szerint a THE most közzétett szakterületi rangsorában tizenegy tudományterületen mérik össze a világ felsőoktatási intézményeit. Az SE két tudományterületi listán szerepel: az orvos- és egészségtudományokban 87 helyezést javítva a 201-250. közötti intervallumba került, míg tavaly még csak a 301-400. hely közötti kategóriába volt. A másik három hazai orvosképző egyetem a 401-500. pozíció között található ezen a listán - írták. Az élettudományok kategóriában 56 helyet lépett előre az intézmény, a 301-400. helyezés között szerepel. A kategóriában szereplő öt másik hazai egyetem a 401-500., 501-600., valamint a 601-800. közötti pozícióban található - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.