Gulyás Gergely: Az iskolák minden dolgozóját tesztelik

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
bejelentés Gulyás Gergely koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csütörtök délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, a napi adatok a korlátozások szigorítását indokolták. Mostanra felkészültebben nézünk szembe a járvánnyal, mint tavasszal az egészségügyet illetően, lélegeztetőgépeket tekintve elsők vagyunk Európában.

Gulyás Gergely szerint ha betartjuk a szabályokat, 30 nap után látható lesz az eredmény.

Magyarország 6 millió vakcinára tartat igényt, ami 13 milliárd forintba kerül. Ezek mellett más oltóanyagokat is megpróbálnak beszerezni, tárgyalnak izraeli, orosz és kínai vakcináról is. Az oltás önkéntes és ingyenes lesz, ő személy szerint bármelyik vakcinával beoltatná magát, amely átesett a 3 kötelező tesztelési fázison.

A hajléktalanszállókon elkülönítik a teszttel rendelkező és nem rendelkező lakókat.

Gulyás Gergely elmondta, álhír miszerint a kormány a focisták fizetését is pótolja.
„Milliós fizetéseket nem fog az állam finanszírozni" – jelentette ki. A legnagyobb támogatás, amit igényelni lehet, az bruttó 240 ezer forint.

Nem sokáran döntés születik az ingyenes internetelérésről is a digitális oktatásban résztvevő diákok számára.

Gulyás Gergely arra is kitért, hamarosan változni fognak az örökbefogadási szabályok hazánkban, gyorsabb és egyszerűbb lesz a folyamat. Egyedülálló szülő is örökbe fogadhat, ám csak miniszteri engedéllyel.

Az iskolákban minden dolgozót letsztelnek.

Aki temetés miatt érkezik szállodába, arra az általános szabályok érvényesek, nem pedig az, ami az üzleti útra érkezőkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.