Karácsonykor enyhítenek a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon, hogy az emberek meglátogathassák szeretteiket, de szilveszterkor újra szigorítanak, hogy megelőzzék a tömeges megfertőződést Portugáliában

Forrás: Shutterstock -
karácsony szilveszter Portugália koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Portugáliában karácsonykor enyhítenek a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon, hogy az emberek meglátogathassák szeretteiket, de szilveszterkor újra szigorítanak, hogy megelőzzék a tömeges megfertőződés veszélyével járó népes ünnepléseket - jelentette be szombaton a kormány.

Az utazási korlátozásokat december 23. és 26. között feloldják, és 24-én, valamint 25-én az éjszakai kijárási tilalom nem este 11 órakor kezdődik, hanem csak hajnali kettőkor. Mindenesetre Antonio Costa kormányfő azt kérte az emberektől, hogy ünnepi összejöveteleken ne legyenek hosszú ideig maszk nélkül. Az összejöveteleknek karácsonykor nem lesz létszámkorlátja.

Forrás: Shutterstock

Szilveszterkor tilos lesz utcai mulatságokat rendezni, és a szabadtéri összejöveteleken legfeljebb hatan vehetnek részt. Házibulikat lehet rendezni, de senki nem hagyhatja el lakhelyét, és hajnali 2 órára mindenkinek haza kell térnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.