Amikor nincsenek szavak: 9 éves kislány halt bele a koronavírusba

Forrás: Shutterstock -
gyermekhalál gyász tragédia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 9 éves texasi kislány álmában hunyt el, éppen édesapja születésnapján, 3 nappal azelőtt, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. Nem volt ismert alapbetegsége.

Január 29-én diagnosztizálták Makenzie Gongorát koronavírussal, miután erős fejfájás és hányás lépett fel nála. Az orvos azt javasolta édesanyjának, hogy folyamatosan figyelje az állapotát és hagyja lányát sokat pihenni.

Kenzienek nem voltak légzőszervi problémái, nem történt semmi kirívó. Enyhe tünetei voltak" – nyilatkozott nagynénje, Victoria Southwark a tragédia után - írta meg a Mirror.

halál halott gyász gyertya Forrás: Shutterstock

Hullámzóak voltak a kislány tünetei, aki halála előtti este hamar ágyba bújt, mivel nagyon fáradtnak érezte magát. Édesanyja éjjel bement a szobájába, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e, de Kenzie akkor már nem lélegzett és nem volt pulzusa. Bár hivatalosan még nem erősítették meg, hogy a halált a koronavírus okozta, a család úgy tudta, lányuknak nem volt semmilyen alapbetegsége.

Bár nem a gyerekek a legfőbb áldozatai a koronavírusnak, nagyon résen kell lenni. Október óta több tucat gyermeket ápoltak a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben, melyek közül néhányuknak súlyosabb tünetei is voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.