Nemzeti Védelmi Szolgálat orvos Budapest koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy budapesti kórházban dolgozó orvos koronavírus betegségben szenvedőknek szánt gyógyszerekkel kereskedett, amellyel több ember egészségét veszélyeztette. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette a férfit.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat jelenlegi információi szerint

egy budapesti kórházban dolgozó orvos, korábbi pácienseinek közreműködésével, a koronavírusos betegeknek szánt gyógyszereket ellenszolgáltatásért cserébe, rendszeres haszonszerzésre törekedve, jogellenesen értékesítette

- írja a Bors.

Az orvos amellett, hogy a tettével az egészségügyi intézmény készletét csökkentette, a kórházban koronavírus betegségben szenvedők életét, illetve egészségét közvetlen veszélynek tette ki. ezen felül azok életét is kockára tette, akiknek a fenti gyógyszereket jogellenesen értékesítette.

Őrizetbe vették egy budapesti kórház orvosát, miután kiderült, hogy koronavírusosoknak szánt gyógyszerekkel üzletelt (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a mai napon a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve összehangolt, 11 helyszínt érintő, (ház)kutatásokkal egybekötött, akciót hajtott végre.

A kutatások során az eljáró ügyészek több helyszínen gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható készpénzt, és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben eddig összesen öt embert állított elő, két személyt, köztük az orvost, őrizetbe vett, a kihallgatásuk folyamatban van. Az esetleges személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedések indítványozásával kapcsolatban még a mai napon döntés születik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.