Ebben az országban imádsággal már legyőzték a koronavírust, de most újra jelen van

Forrás: Shutterstock -
COVID-19 koronavírus imádság Tanzánia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először ismerte el a tanzániai elnök vasárnap, hogy a koronavírus-fertőzés jelen van az országában, előtte hónapokon át azt hangoztatta, hogy imádsággal már legyőzték.

John Magufuli felszólította a lakosokat, hogy legyenek elővigyázatosak, sőt, arra is kérte őket, hogy hordjanak egészségügyi maszkot, de csak hazai gyártásút. A világjárvány eleje óta mindvégig óvta a tanzániaiakat a külföldi áruktól, köztük a koronavírus elleni vakcinától is.
Néhány nappal korábban halt bele a betegségbe az egyik legmagasabb rangú politikus, a félautonóm Zanzibár sziget alelnöke. Meghalt az elnök első titkára is, bár halála okát nem közölték.

A 60 millió lakosú Tanzánia tavaly április óta nem közöl járványügyi adatokat, pedig a lakosok rendszeresen beszámolnak arról, hogy sokan megbetegszenek valamilyen légúti betegségben, a kórházak pedig azt közlik, hogy megnőtt a tüdőgyulladásos esetek száma.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főtitkára nagyon aggasztónak nevezte szombaton a tanzániai helyzetet, és arra kérte Magufuli kormányát, hogy azonnal cselekedjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.