Ez a véleménye az uniós biztosnak az orosz vakcináról

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Sefa Karacan -
uniós biztos Szputnyik V orosz vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Európai Unió oltási stratégiájában a koronavírus ellen szereplő oltóanyagokon kívül számos jó vakcina létezik, közéjük tartozik az orosz fejlesztésű Szputnyik V oltóanyag is - jelentette ki Thierry Breton belső piacért felelős európai uniós biztos szerdán.

A közös uniós oltásigazolásra, más néven zöld tanúsítványra vonatkozó európai bizottsági jogalkotási javaslat bemutatásakor Thierry Breton kérdésre válaszolva kijelentette:

nincs oka kételkedni abban, hogy a Szputnyik V jó oltóanyag,

ugyanis - mint fogalmazott - Oroszországnak kiváló tudósai vannak. Mivel az orosz oltóanyaggyártónak nehézségei vannak a tekintetben, hogy kielégítse a vakcina iránt megnövekedett igényt, az Európai Uniónak szabad gyártókapacitásával esetlegesen segítséget kell nyújtania Oroszországnak - tette hozzá az uniós biztos. Az Európai Bizottság szerdán javaslatot mutatott be a koronavírus elleni oltást bizonyító európai uniós igazolvány létrehozására - írja az MTI.

Képünk illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Sefa Karacan

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.