Ezt lopta el Paul McCartney: milliókat érhet bocsánatkérő levele

Forrás: Getty Images/2018 Jim Dyson/Jim Dyson -
Paul McCartney lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elárverezik Paul McCartney egy takaró ellopása miatt írt bocsánatkérő levelét. A világhírű zenész még tinédzser korában, a Beatles alapítása előtt követte el a lopást barátjával és későbbi zenésztársával, George Harrisonnal, és évtizedekkel később levelében kért érte bocsánatot.

McCartney és Harrison 1958-ban autóstoppal utazgattak Walesben. Harlechben egy farmon állították fel sátrukat. Egy éjszakai vihar miatt beköltöztek a házba és egy hétig maradtak, eközben összebarátkoztak a Brierley család fiával. A következő évben is visszatértek a családhoz, ekkor vitték magukkal a takarót.

Forrás: Getty Images/2018 Jim Dyson/Jim Dyson

Harminc évvel később McCartney kézzel írott levélben kért bocsánatot Irene Brierley-től, miután a nő viccelődve megemlítette neki a takarót egy levélben.
"Kedves Mrs Brierley (Irene), végre eljutott hozzám levele, és sajnálattal hallottam "adósságomról". Jól emlékszem, milyen jól éreztük magunkat Harlechben és remélem, a mellékelt csekk rendezi különbözőségünket. Elnézést a macskakaparásért, de ezt egy zötykölődő gyorsvonaton írom" - olvasható a levélben, melyben a zenész sajnálatát fejezi ki a nő férjének halála miatt is.

A levélhez McCartney egy 30 fontról (mintegy 12 ezer forintról) szóló csekket mellékelt. A kézírásos levél ugyanakkor az árverésen legalább 3000 fontot (1,2 millió forintot) érhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.