Több eset is bizonyítja: a koronavírus-fertőzés segíthet a rák legyőzésében

Forrás: Shutterstock -
leukémia rák koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több olyan esetet is nyilvántartanak már, amikor a koronavírus-fertőzés után tünetmentesnek nyilvánítottak korábbi daganatos betegeket.

Egy 61 éves cornwalli férfi tavaly nyáron kapta el a koronavírust, majd nem sokkal később leukémiát diagnosztizáltak nála. A férfi tüdőgyulladás miatt szorult kórházi kezelésre, oxigénnel segítették a légzését. Miután a férfi jobban lett, átvitték egy másik osztályra, hogy a kivizsgálják a leukémiával kapcsolatban. Az orvosok alig hitték, amit találtak: a férfi szervezetéből szinte eltűntek a rákos sejtek.

A Ripost idézi a British Journal of Hematology cikkét, amelyben az orvosok arról számoltak be, hogy a férfi még nem kapott kemoterápiás kezelést, azt gondolják, hogy a koronavírus volt felelős a rákos sejtek pusztulásáért.

Ráksejtek Forrás: Shutterstock

Hasonló eseteket találtak Olaszországban is. Egy 20 éves és egy 60 éves leukémiás betegnél is eltűntek a rákos sejtek a koronavírus-fertőzés után. Az orvosok azt gondolják, hogy a koronavírus ellen úgy harcol az immunendszer, hogy közben képes legyőzni a daganatos sejteket is.

"Nagyon ritka esetekben előfordul az a jelenség, hogy az általános fertőzések javíthatnak a rákos betegek állapotán. Ezt először 1893-ban dokumentálták, így találták ki az immunterápiát" - mondta a német Bild napilapak Michael von Bergwelt onkológus és infektológus professzor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.