Hiába a szakértői vélemény, súlyos ítélet vár a győri késelő diákra

Forrás: Shutterstock -
késelés diák ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal fiú 2019-ben késsel támadta meg tanárnőjét, amiért az hármast adott neki a fizika dolgozatára. Hamarosan döntenek a sorsáról.

Korábban mi is hírt adtunk a győri tanárkéselés történetéről, melyben lassan ítélet születik.

A 18 éves András és ügyvédje szinte biztosak benne, hogy súlyos ítéletet hoz a döntő bírói tanács – írta meg a Vasárnapi Blikk. A sokkoló bűncselekmény vádlottja már csak abban bízik, hogy a másodfok majd megváltoztatja a Győri Törvényszék döntését.

„Nem vagyunk naivak, pontosan tudjuk, hogy elítélik majd a védencemet. Sajnos, a mi indítványainkat gyakorlatilag lesöpörte a törvényszék, hiába vittünk komoly tényekkel alátámasztott szakértői véleményeket. Őszintén szólva, a legnagyobb reményünk, bármilyen furcsán is hangzik, a másodfokban van, meglátásom szerint ott olyan ítészek ülnek, akik minden körülményt figyelembe vesznek majd"

– közölte a bűncselekményt elkövető fiú ügyvédje, dr. Faragó Péter.

Az osztályfőnökét apja bicskájával többször is megsebesítő diák jelenleg egy budapesti gimnáziumban tanul távoktatásban.

„Ahogy a korábbi iskolájában, itt is a legjobbak közé tartozik, érdemjegyei szinte csak kitűnőből állnak" – mondta el az ügyvéd.

Andrást előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár 15 évnyi börtönbüntetés is várhat rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.