Döbbenetes magyar doppingbotrány: társa mérgezhette meg a válogatott sportoló vitaminját

Péni István dopping sportlövő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas doppingbotrány van kialakulóban: az egyik sportlövőnknek, Péni Istvánnak pozitív lett a doppingtesztje, ám meglehet, hogy egy társa mérgezte meg a szerrel a vitaminját. 

Korábban kiderült, hogy egy sportlövőnknek pozitív lett a doppingtesztje, a Bors információi szerint pedig az a sportoló nem más, mint Péni István. A történet azonban csak itt kezd érdekes, megdöbbentő fordulatot venni, ugyanis meglehet, hogy egy társa mérgezte meg a sportlövő vitaminját.

Péni István Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency/Lin Shanchuan

A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) felfüggesztette Sidi Péter versenyengedélyét és eljárást indított ellene, mert a gyanú szerint behatolt csapattársa, Péni István szobájába a márciusi indiai világkupa-versenyen.

A komáromiak világ- és Európa-bajnokával szemben azután kezdeményezett eljárást az MSSZ, hogy Péni elküldte a szövetségnek a szálloda biztonsági kamerás felvételeit, amelyen állítása szerint látható, amint március 18-án 10.36-kor egy személy bement a szobájába - amelyben édesapjával lakott -, majd 11.21-kor távozott onnan.

Meglátásom szerint a felvételen szereplő személyről a ruházata és a kinézete alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt"

"A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke a fegyelmi bizottságnak megküldte a levelet, a fegyelmi bizottság a levél és a videófelvétel tanulmányozás után jelezte a szövetség elnöke felé, hogy szükséges a fegyelmi bizottságnak a Magyar Sportlövő Szövetségének elnökségi határozattal történő felhatalmazása arra, hogy a felvételen látható Sidi Péter sportlövővel szemben a fegyelmi eljárást megindítsa" - indokolta döntését az MSSZ, hozzátéve, hogy a felfüggesztés a fegyelmi határozat meghozataláig szól.

Az indiai világkupán Sidi és Péni egy másik botrányban is érintett volt, miután az 50 méteres összetett szám csapatversenyének finléjában

Péni és Pekler Zalán nem volt hajlandó szerepelni, mert Sidi - állításuk szerint - közös megállapodásuk ellenére felszerelt egy eszközt a puskájára.

A "példátlan" eset miatt a szövetség három hónapra megvonta Pekler, Péni és Sidi Gerevich-ösztöndíját.

Kedden a nemzetisport.hu arról írt, hogy a márciusi vk-n szerepelt magyar versenyzők közül egy személy doppingtesztjének eredménye pozitív eredményt hozott, és az ügyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálja.

A Bors elérte a 20 éves Pekler edzőjét, Kisvárdai Istvánt, aki elképesztő információkkal szolgált.

Péni B-vitaminjába kerülhetett dopping. A honi szövetség rendőrségi feljelentést tett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.