Ide már biztosan utazhatnak azok is, akik kínai vagy orosz vakcinát kaptak

Forrás: MTI/Balázs Attila -
Sinopharm Szputnyik V vakcina kínai orosz Ciprus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeleg a nyár, ezért egyre fontosabb kérdés, pontosan milyen vakcinával hova utazhatunk. Most kiderült, Ciprus biztosan elfogadja az orosz és a kínai vakcinát is. 

A nyugati vakcinákat sok ország elfogadja, de mivel itthon a keleti vakcinákkal is nagyon sokakat oltottak be, fontos kérdés, hogy azokat mely országok fogadják el. Mivel közeleg a nyár, egyre többen terveznék az utazást, ezért is jó hír, hogy Ciprusra a kínai és az orosz vakcinákkal oltottak is szabadon utazhatnak. A szigetország elfogadja a magyaroktól a védettségi igazolványt a magyar nyelvű oltási igazolással együtt, amelyeket érkezéskor be kell mutatni.

Már a kínai és az orosz vakcinát is elfogadják Forrás: MTI/Balázs Attila

Utazás előtt pedig regisztrálni kell Cyprus Flight Pass online rendszerébe, ahol ki kell tölteni egy nyomtatványt arról, mikor és milyen típusú oltást kapott. Az oltási igazolást attól a naptól fogadják el, hogy az utas megkapta a második adagot is, amennyiben kétadagos vakcinát kapott. Az egyadagos Johnson védőoltás esetében a vakcina felvételétől számított 14 nap után lehet beutazni. A 18 év alatti utasok a szülők vagy kísérők nyomtatványában kerülnek regisztrálásra, a 12 éven aluliak teszt- és oltáskötelezettség nélkül utazhatnak be az országba.

Az oltatlanok is beutazhatnak, de ehhez szükséges az indulás megkezdése előtti 72 órában végzett negatív PCR-tesztről szóló angol nyelvű igazolás, valamint az érkezéskor végzett szintén negatív PCR-teszteredmény. A teszt eredményének megérkezéséig házi önizolációban kell maradniuk - írja a Turizmus.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.