Ritka vadállat került elő a mogyoródi horgásztóból, rendkívül agresszív volt - Videó

Both Zoltán állat videó vadállat teknős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy aligátorteknőst fogtak ki a mogyoródi horgásztóból, ami igen ritka arrafelé. Az állat nagyon agresszív volt, Both Zoltán vadállatbefogót kellett értesíteni.

Néhány horgász egy különösen nagy méretű teknőst talált a mogyoródi horgásztóban, ők értesítették Both Zoltán vadállatbefogót.

„A biztonság kedvéért kértem róla pár fényképet a pontos beazonosítás végett. De amint megérkezett a fénykép, számomra is világossá vált, hogy ez tényleg egy aligátorteknős. Az utóbbi években ugyan sokat fogtam be Magyarországon, de ilyen agresszív egyik sem volt, mint ez a példány" – mondta el a szakértő a Szeretlek Magyarországnak.

Még ő maga is nehezen boldogult az állattal, ami rá akart támadni.
„Az állatot horgászok fogták meg horgászszákkal, és egy hatalmas hordóba tették. A hordó méretei miatt nagyon nehéz volt onnan kiszednem, mert borzasztóan agresszív volt és támadólag lépett fel velem szemben is. Azért viszonylag hamar pontot tettem az ügy végére, a teknős a fővárosi állatkertbe kerül" – mesélte Both Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.