Friss hazai adatok: ennyi új fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában

COVID-19 elhunytak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A beoltottak száma 5 600 959 fő, közülük 5 390 593 fő már a második oltását is megkapta. 26 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 288 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 021 fő.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 746 219 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 33 048 főre csökkent. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11 fő van lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma az 5 millió 508 ezer fő, és 94%-uk már fel is vette az oltást. Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is az elsők között van az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk az egyik legbiztonságosabb ország. A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Végre! Kiderült, hogyan lehet kivédeni a következő világjárványt: ez lehet a kulcs


Egy újabb, erős járványhullám elkerülése érdekében az Operatív Törzs Európában elsőként teszi lehetővé a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től.
A harmadik oltás az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése miatt is indokolt, az erről szóló eljárásrendet az egészségügyi szakmai szervezetek dolgozták ki. Továbbá a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni a háziorvosok, orvostanhallgatók segítségével. Az oltás beadása megtörténhet a háziorvos rendelőben vagy az idős otthonában is. A járvány ellen nem a bezárások és a korlátozások jelentenek megoldást, hanem az oltás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.