Csütörtök reggel mérgező klórgáz került a levegőbe a törökszentmiklósi strandon, a területet kiürítették, egy embert kórházba szállítottak a mentők.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál beszámolója szerint, a törökszentmiklósi strand munkatársa és a beszállító cég alkalmazottja a tisztításhoz használt vegyszert fejtették át a gépházban, azonban rossz tartályt használtak, így körülbelül tizenöt liter sósav került a hipóra. A gépész azonnal elzárta a szivattyút, de addigra már valamennyi klórgáz felszabadult, és a levegőbe került - írja a Tények.hu.

A strandot azonnal ki kellett üríteni.Forrás: Shutterstock

A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi mobillabor, akik klórgáz koncentrációt mértek. Ezért a törökszentmiklósi és szolnoki tűzoltók kiürítették a strandot. A mobillabor munkatársai a délelőtti órákban folyamatosan figyelték a klórgáz koncentráció mértékét, amely szerencsére azóta csökkent - mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A vegyszer semlegesítéséig és a gépház kiszellőztetéséig elővigyázatosságból nem engednek vendéget a fürdőbe. Egy munkatársat megfigyelésre kórházba szállították.