Szörnyű buszbaleset történt vasárnap az M7-esen, amely 8 halálos áldozatot követelt. Még nincs hivatalos információ arról, mi okozhatta a tragédiát. Szakemberek szerint talán elaludt a sofőr, de technikai probléma is szóba került. A buszt vezető sofőr is is meghalt a helyszínen, a fia pedig biztos abban, hogy édesapja nem aludt el a volánnál.

A buszt két tapasztalt sofőr vezette, János alig 15-30 perccel a tragédia előtt adta át a kormányt idősebb kollégájának, M. Lászlónak, aki szintén az áldozatok között van. A Bors elérte a János édesapját:  "Megsérült, ellátták a kórházban, jelenleg pedig hazafelé tart" – mondta szűkszavúan a férfi.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lap információi szerint János magával vitte az útra édesanyját, aki életét vesztette a balesetben. Az asszony a 70. születésnapjára kapta a túrát fiától, ugyanis még sosem járt Horvátországban.

Úgy tudni, János - ahogy kimászott a buszból - azonnal az utasokat kezdte menteni, ekkor találta meg halott édesanyját.
"Úgy hallottuk, hogy ő találta meg az anyukáját, akkor már nem élt. Azóta is csak zokogni tudunk. Félünk, Jani sosem fogja feldolgozni a történteket. Nagyon szerették egymást az anyukájával"  – mondta egy ismerős.

A lap később elérte Jánost, aki csak annyit mondott: még képtelen beszélni a történtekről.