Ezen az egyetemen felfüggesztik azokat a diákokat, akik nincsenek beoltva

Forrás: MTI/Balázs Attila -
védőoltás egyetem koronavírus felfüggesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Virginiai Egyetemen 238 hallgatót felfüggesztettek, mivel nem felelnek meg az egyetem oltási szabályzatának. 

Bár az őszi szemeszter még csak most kezdődik, a Virginai Egyetem már 238 diákot felfüggesztett, mert nem oltatták be magukat a koronavírus elleni védőoltással. A 2021-2022-es tanévre vonatkozó jelenlegi egyetemi szabályzat megköveteli, hogy minden olyan diákot, aki személyesen él, tanul vagy dolgozik az egyetem területén, be kell oltani - írja a People.

Akik nincsenek beoltva, nem vehetnék részt az órákon a Virginiai Egyetemen. Forrás: MTI/Balázs Attila

A 238 diákból 49-en iratkoztak be az órákra, a fennmaradó 189 a szabályzat miatt nem is tervezte, hogy idén ősszel visszatér az egyetemre. A diákoknak egy hetük van, hogy beoltassák magukat, akkor újra beiratkozhatnak.

Az egyetem szabályzata megtette a hatását, a diákok 96%-a be van oltva, 1,3% pedig mentesült az oltás alól egészségügyi vagy vallási okokból. Nekik azonban maszkot kell hordaniuk és hetente egyszer teszteltetni kell magukat. Az oltatlan diákokat többször is figyelmeztették, SMS-ben, E-mailben és telefonon is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.