Özönvíz zúdult Ljubljana utcáira: aluljárókat árasztott el, egy színházat evakuálni kellett

Forrás: Getty Images -
esőzés özönvíz áradás evakuálás Ljubljana Szlovénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Özönvízszerű esőzések voltak Ljubljanában, tíz perc alatt 25 milliméter csapadék esett. Minden aluljárót, pincét és földszintet elárasztott a víz, egy színházból pedig evakuálni kellett az embereket előadás közben. 

Szerda este heves esőzés volt Szlovénia fővárosában, Ljubljanában, ahol mintegy 160 alkalommal riasztották a fővárosi tűzoltókat az áradások miatt. 10 perc alatt 25 milliméter csapadék esett, összességében 88 milliméter, ami Rok Kosan meteorológus szerint 250 év alatt legfeljebb egyszer fordul elő. A fővárosban szinte mindent elárasztott a víz, néhány épületben a tető is beázott, a forgalom pedig teljesen megbénult - írja a Bors.

A szlovén nemzeti színházban éppen előadást tartottak, amikor elkezdett a lépcsőkön keresztül beszivárogni a víz az épületbe, így azonnal meg kellett szakítani az előadást és evakuálni kellett az épületet. Az ország más területein is előfordultak viharos erejű széllökések és károk keletkeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.