Kiderült: ennyire véd a delta-variánstól a Pfizer

Forrás: MTI/Komka Péter -
delta-variáns oltás Pfizer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy tanulmány szerint a Pfizer hatása hat hónap múltán a kezdeti 88 százalékról 48 százalékra csökken. Az amerikai szakhatóságok és az Európai Gyógyszerügynökség ennek tudatában döntött a harmadik oltás engedélyezéséről az idősek és a veszélyeztetett társadalmi csoportok esetében. 

A Lancet című brit orvosi szaklapban publikált adatok szerint az oltás hatásos, és még hat hónappal később is 90 százalékban megóvja az oltottakat az olyan tünetektől, amelyek miatt kórházba kellene vinni őket, vagy esetleg belehalnának a fertőzésbe - írja az Index.

Forrás: MTI/Komka Péter

Kiderült az is, hogy a delta-variáns esetében az oltás után egy hónappal 93 százalékos volt a védettség, ami négy hónap elteltével 53 százalékosra csökkent. Más koronavírus-variánsok esetében ez az arány a kezdeti 97 százalékról 67 százalékra csökkent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.