Több mint egy tucat kenguru megölésével vádol két tinédzsert a rendőrség: 14 állat tetemére bukkantak

Forrás: Getty Images/Fuse/Ralph A. Clevenger/Fuse -
gyilkosság kenguru Sydney tinédzserek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint egy tucat kenguru megölésével vádol két tinédzsert az ausztrál rendőrség.

A Sydney-től délre elterülő tengerparti város, Batemans Bay két útja mentén helyi lakosok találták meg a 14 állat tetemét a hétvégén - írja a BBC hírportálja kedden.

Az új-dél-walesi rendőrség nyomozást indított, majd hétfőn letartóztattak két 17 éves fiút. A hatóságok egyelőre nem közöltek információt az elkövetők indítékáról.

Tucatnyi kenguru megölésével vádol két tinédzsert az ausztrál rendőrség (A kép illusztráció) Forrás: Getty Images/Fuse/Ralph A. Clevenger/Fuse

A két tinédzsert az állatok megverésével és megölésével vádolják, a következő héten kell megjelenniük a bíróságon. Új-Dél-Wales állam törvényei szerint akit állatkínzás miatt elítélnek, öt év börtönbüntetést és 22 ezer ausztrál dolláros (ötmillió forint) pénzbüntetést kaphat.

A megölt állatok között két bébikenguru is volt, egy harmadik megsérült, egy helyi lakos találta meg. A túlélőt a WIRES vadvédelmi szolgálat vette gondozásába, a Hope (remény) nevet adták neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.