Kiderült, Magyarország jövőre ott lesz-e az Eurovízión

Maneskin Eurovíziós Dalfesztivál Magyarország A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megjelent a 2022-es Euróvíziós Dalfesztivál résztvevőinek listája.

Magyarország először 1994-ben mérettette meg magát a legnagyobb európai dalfesztiválon, és rögtön remek helyezést is ért el a hazai induló, Bayer Friderika. Kinek mondjam el vétkeimet? című dala azóta is ikonikus és az 1994-es versenyen a negyedik helyen végzett vele az énekesnő.

Bayer Friderika depresszióba esett az Eurovízió után

Hiába lett nagyon sikeres Bayer Friderika az Eurovíziós Dalfesztivál után, depresszióba esett: halálfélelme volt.

Jövőre azonban nem lesz magyar induló az Olaszországban megrendezésre kerülő dalversenyen, így zsinórban harmadik éve maradunk távol a fesztiváltól. Előfordult az elmúlt 27 esztendő során, hogy nem hallhattunk hazai dalt az európai porondon, ám a mostanihoz hasonló hosszúságú távollétre az ezredfordulón volt csak példa. Akkor 1998 és 2005 között nem volt magyar induló.

A 2022-es Euróvíziós Dalfesztivál helyszíne Torinó lesz, ugyanis az idei versenyt az olasz Måneskin együttes nyerte. Az extravagáns és polgárpukkasztó stílusú rockbanda villámgyorsan meghódította a világot, három dalukból is trend vált TikTok-on, a frontember, Damiano David pedig nők százezrei számára lett szexszimbólum. Az együttest hamarosan testközelből is láthatjuk, ugyanis jövő márciusában hazánkban koncerteznek.

Maneskin, Eurovision, Damiano David Forrás: Twitter/eurovision_rtve

A dalversenyen a házigazda Olaszország mellett további 40 ország vesz majd részt:

Albánia, Ausztrália, Örményország, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Grúzia, Németország, Görögország, Izland, Írország, Izrael, Lettország, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Hollandia, Észak-Macedónia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, San Marino, Szerbia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Ukrajna, Egyesült Királyság

Visszatér Montenegró és Örményország, valamint kihagyja a jövő évet Magyarország mellett Törökország és Szlovákia is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.