Hihetetlen: A Nyerd meg az életed című sorozat alapján verik a gyerekek a veszteseket az iskolákban

Forrás: AFP/Youngkyu Park -
verés iskola Nyerd meg az életed! Squid game
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Netflix egyik legsikeresebb sorozata lett a Squid game - Nyerd meg az életed című sorozat, melyben eladósodott emberek gyerekjátékokat játszanak. A játékszabályok azonban meglehetősen drasztikusak: aki kiesik, az meghal. 

A Squid game, azaz a Nyerd meg az életed című sorozat nagy sikert aratott szerte a világon, azonban sajnálatos módon nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek körében is. Angliában és Belgiumban az iskolások elkezdték másolni a koreai sorozatot, ők is kipróbálják az ott bemutatott gyerekjátékokat, a kiesett gyerekeket pedig jól megverik - írja a The Guardian.

Számos iskolában lemásolják a gyerekek a Squid game című sorozatot. Forrás: AFP/Youngkyu Park

Különösen népszerű a Piros lámpa, zöld lámpa néven futó játék, mely során a játékosok akkor futhatnak előre, amikor a játékmester hátat fordít nekik. Amint azonban a játékbaba megfordul, mozdulatlannak kell lenniük. A sorozatban, aki megmozdul, az meghal, míg egy belgiumi iskolában jól megverték azt, aki nem tudott mozdulatlan maradni.

A Central Bedfordshire-i tanács e-mailjében arra kéri a szülőket, hogy ne engedjék gyermeiknek megnézni a Squid Game-t.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.