Tévedett az, aki azt hitte ma nem fog esni: ebben az országrészben kell csapadékra számítani

eső időjárás-előrejelzés meteorológia időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tegnapi esős idő után ma sem számíthatunk túl sok napsütésre, sőt, újabb eső és zápor alakulhat ki az ország több részén is. 

Reggelre többfelé képződik köd, rétegfelhő, ami csak lassan oszlik fel. A kevés napsütés után délnyugat felől beborul az ég, és estétől újabb eső, zápor alakul ki. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. Reggel 4, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.hu.

Továbbra is számíthatunk esőre, zivatarokra. Fotó: Szabó Gábor - Origo

Csütörtök

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar is kitörhet. Délután a csapadék súlypontja már keleten lesz, nyugaton felszakadozhat a felhőzet. Eleinte a DK-i, majd estétől az ÉNy-i szél erősödhet meg. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Délkeleten akár 22-23 fok is lehet, északon 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek

Az ország délkeleti felén marad a borult idő újabb esőkkel. Ezzel szemben északnyugaton szakadozottabb lesz a felhőzet, és csak elszórtan fordul elő csapadék. Az északnyugati szél élénk lesz. 11-16 fok között valószínű a hőmérséklet.

Hétvége

Reggelente párás, míg napközben változóan felhős időre van kilátás - legalább pár órás napsütéssel. Komoly csapadék sehol sem lesz. Délutánonként 12-14°C körül alakulhat a hőmérséklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.