Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni - Oltási akcióhét indul hétfőn

védőoltás COVID-19 oltási akcióhét koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kormány döntése értelmében oltási akcióhetet tartanak jövő hétfőtől vasárnapig - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

György István azt mondta: az összes kórházban, 101 intézményben várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni - hangsúlyozta, hozzátéve: a lényeg, hogy minél többen részt vegyenek az akcióban.
Első, második és harmadik oltásokat is adnak.
Kiemelte: fontosnak tartják az átoltottság növelését, mivel a delta variáns rendkívül agresszíven fertőz. Biztatják azokat, akik még nem kapták meg a vakcinát, hogy éljenek az akcióhét adta lehetőséggel.
György István fontosnak nevezte a harmadik oltás felvételét, mert míg a vírus korábbi variációja ellen nyolc-tíz hónapig is védettséget biztosított a vakcina, a delta variáns esetében már négy-hat hónap után jelentősen csökken az immunválasz. A kórházakban reggel hét órától este hétig várják a jelentkezőket, akiknek beleegyezési nyilatkozatot kell kitölteniük.

Oltási akcióhét indul hétfőn Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Természetesen nem csupán az oltási akcióhéten lehet megkapni a vakcinát, az időpontfoglaló előtte és utána is nyitva van - hangsúlyozta az államtitkár. Minden kórházi oltóhelyen vannak foglalható dátumok, és a háziorvosokkal is fel lehet venni a kapcsolatot.
Nagyon fontos az oltakozási hajlandóság növelése annak érdekében, hogy a negyedik hullámot is le tudjuk törni - fogalmazott György István. A koronavirus.gov.hu oldalon megtalálható a kórházi oltóhelyek listája.

Egyes megyékben szakrendelőkben is immunizálnak az akcióhéten, ezekben az oltásra rendelkezésre álló időtartam eltérhet a kórházi, reggel héttől este hétig húzódó sávtól. A koronavirus.gov.hu oldalon erről is lehet majd tájékozódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.