karácsonyi budapesti menetrend karácsonyi menetrend BKV menetrend budapesti menetrend BKV karácsonyi menetrend Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már a napokban is érzékelhető volt számos változás a fővárosi tömegközlekedésben. Hamarosan azonban további, drasztikus változásokkal kell számolni.

Az iskolai téli szünethez igazodva megváltozik a fővárosi tömegközlekedés menetrendje. A napokban is érezhetővé vált, hogy néhány járat ritkábban vagy egyáltalán nem is közlekedett, ugyanis december 20-tól iskolaszüneti menetrend lépett érvénybe a Budapesti Közlekedési Központ járatain.

Karácsony alatt még több változással kell számolni

December 24-én, szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, ezt követően az éjszakai járatokkal és a HÉV-ekkel lehet közlekedni. December 25-én és 26-án, karácsony első és második napján a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek.

Számos menetrendben lesz változás az ünnepek alatt Fotó: Csudai Sándor - Origo

December 27-től, hétfőtől 31-ig, péntekig az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben, emellett az utasforgalom változása és a gyengébb közúti forgalom miatt a metróvonalakon, továbbá számos villamos-, trolibusz- és autóbusz év végi menetrend szerint indul. Az utasforgalom változása miatt nem közlekedik az 1M, a 10-es és a 261E járat. Ebben az időszakban valamennyi HÉV-vonalon módosított, év végi menetrend szerint járnak a vonatok, a részletek a www.mav-hev.hu honlapon olvashatók.

Az M3-as metró december 24. és január 2. között minden nap Újpest-központ és a Lehel tér, illetve Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között jár, a Lehel tér és a Nagyvárad tér között pedig pótlóbusszal utazhatnak.

Szilveszter éjszaka minden éjszakai autóbuszjárat jelentősen sűrűbben indul

December 31-éről január 1-jére virradó, szilveszter éjszaka a várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt valamennyi éjszakai autóbuszjárat jelentősen sűrűbben indul, illetve egész éjjel közlekedik az M2-es és az M4-es metró, a 4-es és a 6-os villamos, továbbá minden vonalon egész éjjel közlekedik a HÉV. Ezen felül hosszabb üzemidővel jár az M1-es metró.

Január 1-jén, szombaton a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi renddel közlekednek – írja közleményében a BKK.

A járatok menetrendjei elérhetők a BKK honlapján a https://bkk.hu/menetrendek oldalon.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.