Tapolcai vonatbaleset: ez mentette meg a lányt, aki túlélte az ütközést

Forrás: MTI/Varga György -
baleset tapolcai vonatbaleset tragédia Tapolca halálos autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilveszter másnapján, reggel történt a halálos vonatbaleset, amiben négyen is életüket vesztették Tapolcán. Egy autó máig megmagyarázhatatlan okból áthajtott a piros jelzésen és összeütközött az éppen érkező sebesvonattal.

A vonat hatvan méteren át tolta maga előtt a járművet, amiben öten utaztak. A fiatalok egy szilveszteri buliból tartottak hazafelé szombat reggel, amikor a tragédia történt. A járművet vezető fiatalt ismerősei ügyes, tapasztalt és rutinos vezetőnek írják le, így mindenki értetlenül áll az előtt, hogy a piros jelzés ellenére felhajtott a sínekre.

Nem ez az első baleset ennél a vasúti kereszteződésnél, ezért a polgármester felszólította a vasúttársaságot, hogy szereltessenek sorompót is a fényjelzés mellé.

Nem lehetett elkerülni a hatalmas ütközést Forrás: MTI/Varga György

Az autó öt utasából négyen azonnal szörnyethaltak, egyikük azonban túlélte az ütközést. Sz. Melani életét az menthette meg, hogy a hátsó ülésen, középen foglalt helyet. Két oldalról védték őt a barátai. A fiatal lány azonban így is válságos állapotban van, az orvosok most is küzdenek azért, hogy életben maradjon – számolt be a hírről a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.