Bealtatózta, majd megerőszakolta az egyik beteget az ápoló (18+)

Forrás: Shutterstock -
börtönbüntetés megerőszakolás börtön bíróság megerőszakolt lány kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sátoraljaújhelyi kórházban dolgozó ápoló orvosi utasítás hiányában nyugtatót és altatót juttatott az egyébként infúziós kezelés alatt álló áldozat szervezetébe, majd az éjjeli órákban a vádlott az alvó és védekezésre képtelen állapotba helyezett sértettel közösült.

A bíróság szerint a vádlott férfi, mint a sátoraljaújhelyi kórház ápolója, jogosult volt arra, hogy orvosi utasítás alapján infúziós terápiát végezzen, illetve intravénás injekciót adjon be.

Július 9-én este, miután az éjszakai műszakot megkezdte, egészségügyi indokok nélkül és orvosi utasítás hiányában nyugtatót és altatót juttatott az egyébként infúziós kezelés alatt álló áldozat szervezetébe azért, hogy vele a későbbiekben szexuális kapcsolatot létesítsen.

Ezt követően az éjjeli órákban a vádlott az alvó és védekezésre képtelen állapotban lévő sértettel közösült. Ekkor a nő magához tért, ellenszegült, mire a vádlott felszólította, hogy ne kiabáljon, aztán távozott a helyszínről.

A sértett ezt követően értesítette hozzátartozóit, kérve őket, hogy azonnal jöjjenek érte; a történteket az osztályon dolgozóknak is jelezte, majd távozott a kórházból, és még aznap feljelentést tett. A bíróság 7 év 7 hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit, valamint eltiltották az egészségügyben való munkától, és 8 évre a közügyektől. Súlyosbító körülmények számított, hogy ezzel a tettével az egészségügyi rendszerbe és a sátoraljaújhelyi kórházba vetett bizalmat a férfi aláásta.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosbítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett, így az eljárás a Törvényszéken folytatódik. – írja a Miskolci Törvényszék.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.