"Ellopták tőlem a fiam temetését" - dúl a háború Damu Roland családtagjai között

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Damu Roland temetés Damu Roland temetése Damu Rudolf botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December végén, koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben veszítette életét az egykori sorozatsztár, Damu Roland. A színész halálhíre megrendítette a szakmát és a közönséget, a családjában pedig felizzott a régi viszály.

Damu Roland az utolsó éveiben nem a sikereivel, hanem tragikus és reménytelen sorsával került a címlapokra. A színész a végsőkig reménykedett abban, hogy valaki megsegíti és jobbra fordulhat az élete. A koronavírus azonban legyőzte a szervezetét, a botrányok azonban halála után sem csillapodnak körülötte.

A rokonok egymással harcolnak azért, ki temesse el Damu Rolandot

A színész sokszor beszélt arról, mennyire megromlott a viszonya szüleivel, akikkel már nem is nagyon tartotta a kapcsolatot. Az elmúlt években a legfőbb támasza nagynénje, Éva néni volt, őt kérte meg a halálos ágyán, hogy intézze el a temetését. Damu elvileg ekkor mondta, hogy se a szüleit, se a testvéreit ne hívják meg a búcsúztatóra.

Áll a bál Damu Roland temetése körül Forrás: MTI/Kovács Tamás

Damu Roland édesapja szerint valószínűtlen, hogy a fia kitiltotta őket a temetéséről

– mesélte a Blikknek Damu Rudolf, a színész édesapja, aki szerint rejtélyesen nyoma veszett annak a több millió forintnak, amit Roland a halála előtt kapott egy internetes projektre. Ezután már nem volt szüksége Éváéknak arra, hogy Zsolt, a közeli barát fizesse a temetést – véli az apa.

"Zsolt már beszélt a temetkezési vállalkozóval, gyönyörű szertartást szervezett volna, csodás márvány sírkövet, nekem is elküldte a fotót. De most úgy érzem, ellopták tőlem a fiam temetését! Évának a temetésre nem volt felhatalmazása. Csak arra, hogy a kórházzal tartsa a kapcsolatot. Ráadásul ki is tiltanak a szertartásról? Felháborító és mélységesen szomorú."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.