Évekig tartott a csatározás Prince hagyatékáért: hatalmas összegen osztozhatnak az örökösök

Forrás: AFP/Bertrand Guay -
Prince pénz örökös hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezárult a popsztár hagyatékának felmérése, végre kiderült, mekkora vagyont örökölnek a rokonai. 

Hat évvel Prince amerikai popsztár halála után lezárult hagyatékának felmérése: 156,4 millió dollár (49 milliárd forint) vár az örökösökre.

A hatéves jogi csatározás után a jövő hónapban indulhat a zenész vagyonának szétosztása.


Az Internal Revenue Service (IRS), valamint a hagyatékot kezelő Comerica Bank and Trust által megállapított összeget a The Minneapolis Star Tribune írása szerint az örökösök is elfogadták.
A végső érték mellett eltörpül a Comerica korábbi 82,3 milliós becslése. Az IRS 2020-ban 163,2 millió dolláros értéket állapított meg.

Több mint 156 millió dollár Prince hagyatéka Forrás: AFP/Bertrand Guay

Prince végrendelet nélkül halt meg 2016-ban fentanil-túladagolásban. Azóta dollár-tízmilliókat fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért, és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért.

Időközben a világsztár két testvére, Alfred Jackson és John R. Nelson is elhunyt. Másik két testvére a nyolcvanas éveiben jár.

Végül a hagyatékot majdnem egyenlően osztják el a Primary Wave New York-i zenei cég és a zenészlegenda hat örököse közül a három legidősebb - és családjaik - között - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.