Hatalmas vihar söpör végig februárban a bolygónkon: ezeken a napokon várható

Forrás: robertharding via AFP/Lorenzo Mattei/Lorenzo Mattei -
magazin február Föld geomágneses viharok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Februárban legalább két mágneses vihar söpör végig a bolygókon. A geomágneses aktivitással foglalkozó szakemberek egyetértenek, hogy a Föld mágneses terének megzavarására február 4-én és 11-én kell számítani.

A napkitörés két hullámban okozhat a Földön is észlelhető zavarokat. A Földet néhány perc alatt először a fénysebességgel utazó rádióhullámok érik el. A Center for Space Weather Forecasting kutatói arra számítanak, hogy a február 11-i mágneses vihar erősebb lesz, és a vihar utáni napon a megszokotthoz képest is magasabb értéket figyelhetnek meg.

Forrás: robertharding via AFP/Lorenzo Mattei/Lorenzo Mattei

A feltételezések szerint a napszél, a napkitörés és az erős napfelszíni aktivitás megzavarhatja az agy elektromos tevékenységét, ez pedig migrénhez vezethet: továbbá módosulhatnak a koncentrációs képességek és hatással lehet a homlok, a nyak és vállak területeire is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.