Figyelmeztetést adtak ki az időjárás miatt: nem lesz örömünk abban, ami ránk vár

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
időjárás-jelentés időjárás meteorológiai szolgálat Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki, viharos szélre és még havazásra is kell számítani. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki. Reggelig, illetve kora délelőttig a Tiszántúlon, valamint a hegyvidéki tájakon még havazás, hózáporok várhatók, pár cm hóval. Legvégül a keleti határnál kezdődik meg az olvadás napközben.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Emellett sok helyen viharos szélre is kell számítani. Az északnyugatira forduló szelet a keleti, északkeleti megyék kivételével nagy területen kísérhetik viharos (általában 65-85 km/h-s) lökések. Főként az Észak-Dunántúlon, a Balaton térségében, különösen a záporos csapadékgócokban a déli, délutáni órákban 90 km/h-t meghaladó lökések is lehetnek. Csütörtökre virradó éjszaka veszít erejéből a szél. Szerdán egy-egy helyen, főként északkeleten a délutáni, esti órákban a hózáporok mellett az ég is megdörrenhet - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.