Váratlan döntés születhet VV Fanni ügyében: akár szabadon is távozhat az elrablója

Forrás: police.hu -
B. László elrablás VV Fanni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb tárgyalása lesz a VV Fanni-ügynek: elrablója akár szabadon is távozhat. 

Ismét bíróság elé áll VV Fanni elrablója, akit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolnak. Ma két tanú vallomását hallgatják majd meg, valamint egy szakértőjét. A Bors információi szerint a bírónő szeretne februárban elsőfokú ítéletet hozni.

Amennyiben az előkészítő ülésen B. László beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról, akkor életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoznak, vagyis leghamarabb 30 év múlva helyezhetik feltételesen szabadlábra.

B. László ellen több közvetett bizonyíték van, noha Fanni teste sosem került elő. Egy budapesti társasház parkolójának kamerafelvételein látszik, hogy a férfi Fanni tónustalan testét cipeli. Az azonban nem állapítható meg, hogy halott volt, vagy eszméletét vesztett. B. László ezután az autóba tette a testet. A kocsiban nagy mennyiségű vér nyomait azonosították, a férfi siófoki házában, mosógépében Fannitól származó hajszálakat találtak. Az FBI egy Duna melletti stégig tudta követni B. László nyomait, feltételezik, hogy itt szabadult meg a testtől.

B. László bérelt autóval vitte el a helyszínről a lányt Forrás: police.hu

A bizonyítási eljárásban ma egy informatikus szakember véleményét hallgatják meg, mivel a védelem azt állítja, Fanni hetekkel az eltűnése után e-mailt küldött.

"Információim szerint sikerült kinyomozni a készülék IP címét, melyhez egy Samsung márkájú készülék tartozik" - mondta dr Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője. "

Ez a készülék egyébként a mai napig aktív, a Gárdony-Pákozd-Budapest vonalon mozog. Vagyis valaki használja most is, Fanni levelezésébe azonban 2017 óta nem lépett be"

B. László továbra is azt állítja, hogy Fanni élt még, amikor a bérelt autóba rakta, majd átadta két másik férfinak. Ügyvédei arra számítanak, hogy személyi szabadság megsértése miatt ítélhetik el, ezért maximum 5 évig tartó szabadságvesztést kaphat. A férfi már több, mint 4 éve házi őrizetben van, ami a bíróságon háromnak számít. Ha nem kapja meg a maximális 5 éves büntetést, akkor az is elképzelhető, hogy szabadon távozhat.

"

A másik lehetőség, ami tényleg előfordulhat, hogy bizonyítottság hiányában felmentik a vádlottat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.