nyolcgyermekes édesanya édesanya halál gyász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Horváth Zoltán képtelen felfogni, hogy felesége nincs többé. A 39 éves asszony az óvodában, munka közben lett rosszul, az életét már nem tudták megmenteni az orvosok. Nyolc gyermeke gyászolja.

A nyolcgyermekes édesapa, Horváth Zoltán könnyek között mesélte el, mi történt szeretett feleségével, Mártival.

"Közmunkásként dolgozott Márti, két hete pénteken pedig éppen az óvodában tisztította az ablakot. A létrán állt, majd egyszer csak összeesett. Azonnal hívtak, és mire odaértem, már egyszer újraélesztették.

A mentőben beszéltem hozzá végig, magánál is volt, de akkor már nem reagált semmire, szerintem meg sem ismert" - mesélte a Blikknek a férfi.

A kórházba érve azonnal megvizsgálták az asszonyt, azonban

néhány órán belül az agyvérzése miatt beállt nála az agyhalál. Zoltán ezt követően meghozta élete legnehezebb döntését: hozzájárult ahhoz, hogy Mártit lekapcsolják a gépekről, épségben maradt szerveit pedig felajánlják másoknak.

A nő mindössze 39 évet élt.

Felfoghatatlan tragédia! Fiatal édesanya vesztette életét: nyolc gyermek maradt félárván - A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A házaspár 28 éve élt szerelemben, az együtt töltött évek alatt összesen 9 gyermekük született, az első, egy kisfiú kétéves korában agyhártyagyulladás miatt az apja karjaiban hunyt el. A legkisebb most 7 éves, a testvérei pedig 9, 13, 14, 16, 19, 20 és 23 esztendősek.

"Imádtuk a gyerekeket, értük éltünk, próbáltunk megteremteni számukra mindent. Én kőművesként minden nap dolgozom, a feleségem a faluban tevékenykedett. Az otthonunkban a saját gyerekeinken kívül három unokánk is velünk lakott. Amikor a kórházi ágyánál elbúcsúztam Mártitól, már nem reagált semmire. Simogattam a lábát, hogy kelljen fel, de már hiába. Megígértem neki, hogy továbbra is vigyázok a gyerekekre és megteszek értük mindent. A halála reggelén még viccelődtünk és beszéltük, hogy majd tavasszal rendbe rakjuk a lakást. Pár órával később pedig már telefonáltak, hogy mentő jött érte" - mesélte könnyek között Zoltán, akinek feleségét pénteken helyezték végső nyugalomra az ongai temetőben.

"A gyerekek már tudják, a legkisebb is felfogja, de esténként még keresi, kérdezi, hol van az édesanyja. Ilyenkor azt felelem, hogy a csillagok közül vigyáz rá"

- mondta az édesapa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.