Kokaincsempészt fogtak el a rendőrök Budapesten: fotón a gyomrában lévő kábítószer

Forrás: Origo -
kokain kapszula csempészet Nigéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kokaincsempészt fogtak el a rendőrök hétfőn Budapesten - írta a Police.hu.

A rendőrök egy Belgiumból érkező nigériai férfit vontak intézkedés alá, miután nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében információt kaptak. Meghallgatása során a férfi zavaros, kitérő, ellentmondó válaszokat adott a kérdésekre, a felajánlott üdítőből nem kért, ami erősítette azt a gyanút, hogy a testében kábítószert csempészhetett Magyarországra.

Ezek a kapszulák voltak a férfi gyomrában Forrás: Origo

A férfit előállították, majd a Semmelweis Egyetem CT Diagnosztikai Részlegébe szállították. A CT-vizsgálat során megállapították, hogy hasüregében harminc kapszula formájú idegen test található - áll a közleményben.

A férfi gyomráról készült CT-felvétel Forrás: police.hu

A Péterfy Kórház Klinikai Toxikológiáján a testéből kiszedték a kapszulákat, amelyekben összesen 330 gramm fehér színű anyagot, az elsődleges szakértői vélemény szerint kokaint foglaltak le. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több mint 8 millió forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.