A téli olimpia legmeghatóbb sztorija: elhunyt csapattársuknak nyertek aranyérmet a korisok

Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich -
korcsolya téli olimpia holland olimpia gyorskorcsolya aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A holland női válogatott gyorskorcsolyázói a 2020. júliusában elhunyt csapattársuk, Lara emlékéért koriztak. A csapat végül aranyérmet nyert, sőt, olimpiai rekordot is döntöttek.

Lara van Ruijven a holland női váltó tagjaként 2018-ban bronzérmet nyert a téli olimpián rövidpályás gyorskorcsolyában. 2019-ben, első holland, női győztesként a világbajnoki aranyat is elhozta 500 méteren, majd egy edzőtáborban súlyos autoimmun betegség támadta meg. A Párducnak becézett sportolónőt kómába helyezték, néhány nappal később pedig elhunyt.

Az egész világot megrázta Lara hirtelen halála, de a tragédia után a holland csapat talpra állt, és annyira nagyszerű formába lendült, hogy októberben világcsúcsot állított fel, most vasárnap pedig olimpiai aranyat nyert - írja az eurosport.

A Suzanne Schulting, Selma Poutsma, Xandra Velzeboer, Yara van Kerkhof alkotta négyes első helyen jutott a vasárnapi döntőbe, majd Dél-Korea és Kína előtt olimpiai rekorddal nyertek aranyérmet.

Selma Poutsma, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof és Xandra Velzeboer Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

- nyilatkozta Yara van Kerkhof.

Nemcsak a holland válogatott, de a magyarok büszkesége, Liu Shaoang is aranyérmet nyert a pekingi olimpián, és összesen három érmet zsebelt be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.