Nagy változás jön a magyar rendőrségnél: ezt a fegyvert is használhatják intézkedéseik során

továbbképzés rendőrség radar sokkoló intézkedések
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan sokkolót is alkalmazhatnak a rendőrök az intézkedéseik során. A Radar stábja ott volt a Készenléti Rendőrség laktanyájában, amikor az oktatás zajlott a Taser X2-vel kapcsolatban.

A sokkoló két nyilat lő ki magából, amely két huzalra van erősítve, azaz egy szondát lő az ember testébe, majd áramütést okozva teszi harcképtelenné a bűnözőket.

A magyar rendőrség is követi azt a nemzetközi trendet, hogy inkább olyan eszközöket használnak az intézkedéseik során, amelyek nem okoznak halálos sebesüléseket.

Szigorú szabályok vonatkoznak a sokkoló használatára, így a rendőrök csak komoly kiképzés után vehetik igénybe. A kiképzés két napos, 8 óra az elmélet és 8 óra a gyakorlat. A rendőröknek a képzés során olyan helyzeteket és szituációkat teremtenek, amivel majd az utcán is találkozhatnak. A szondát nem szabad akárhová lőni, kerülni kell a fej, a nyak, a mellkas és nemi szervek tájékát. Az is kiderült a Radar videójából, hogy a Taser X2 nem okoz maradandó sérülést, viszont fájdalmat igen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.