Orosz-ukrán háború: a Disney, a Warner Bros. és a Sony is leállította új filmjei oroszországi forgalmazását

Forrás: Warner Bros. Pictures -
Warner Bros. Oroszország Ukrajna Sony Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több nagy hollywoodi stúdió, köztük a Disney, a Warner Bros. és a Sony is leállította hétfőn új produkcióinak oroszországi forgalmazását az Ukrajna ellen indított orosz invázió miatt - számoltak be róla hollywoodi filmes hírportálok.

A hollywoodi stúdiók közül a Variety.com cikke szerint elsőként a Disney jelentette be, hogy lemondja összes új produkciója oroszországi forgalmazását, köztük a Pixar stúdióban készült animációja, a Pirula Panda bemutatását, amelyet március 10-től játszottak volna az oroszországi mozik. A stúdió döntését közleményében az Ukrajnát lerohanó indokolatlan invázióval és az ennek nyomán kialakult menekültválsággal indokolta. Hozzátették: civil partnereikkel a menekülteknek nyújtott sürgős segítség és egyéb humanitárius támogatás biztosításán dolgoznak.

A WarnerMedia közleményében úgy fogalmazott, hogy az ukrajnai humanitárius válság fényében egylőre nem forgalmazza Oroszországban a Warner Bros. stúdióban készült Batman című filmjét, amelyet péntektől játszottak volna az orosz mozikban. Mint hozzáfűzték: figyelemmel kísérik a helyzetet, reménykednek a tragédia gyors és békés megoldásában

- írta meg a Variety.com.

The Batman Robert Pattinson Forrás: Warner Bros. Pictures

A Sony Pictures szintén hétfőn jelentette be, hogy az Ukrajnában zajló harcok és az ennek következtében a térségben kialakult bizonytalanság és humanitárius válság miatt mások mellett a Morbius című Marvel-produkciója forgalmazásának felfüggesztését tervezi Oroszországban.

Az öt nagy hollywoodi stúdiót és a Netflix streamingszolgáltatót képviselő amerikai Mozgókép Egyesület (MPA) közleményében leszögezte, hogy "az MPA a nemzetközi közösséggel együtt kiáll a jogállamiság fenntartása mellett, és elítéli Oroszország ukrajnai invázióját". A tagvállalatok nevében támogatásukról biztosították Ukrajna kreatív közösségének tagjait, "akik - mint minden ember - megérdemlik, hogy békében éljenek és dolgozzanak" - idézte a Variety.com cikke.

Oroszország február 24-én, csütörtökön támadta meg Ukrajnát. A legfrisebb információkról ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.