Megszólalt a magyar származású katona özvegye: még mindig nem tudta eltemetni férjét

Oroszország Ukrajna hősi halott Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború magyar származású katonai tiszteletadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február végén Oroszország megtámadta Ukrajnát, a több hete tartó háborúban emberek millióinak élete változott meg egyik napról a másikra. A harcokban nemcsak katonák, hanem civilek is életüket veszítették, a lakóhelyüket pedig közel hárommillióan voltak kénytelenek elhagyni.

Az orosz-ukrán háború első napjaiban esett el két magyar származású katona, akik Kárpátaljáról vonultak be a hadseregbe. A tengerész özvegye három héttel férje halála után sem vehetett még végső búcsút szerelmétől, ugyanis a harcok miatt nem tudták megrendezni a temetést.

Az elesett katona özvegye reméli, hogy hamarosan eltemetheti a férjét Forrás: Shutterstock

– mondta a Borsnak Mária, Kis Sándor özvegye. A nő ragaszkodik ahhoz, hogy férje temetését katonai tiszteletadás mellett tartsák meg, szerinte ugyanis ez így lenne méltó. Mária két kisfúval maradt egyedül, és retteg a háborútól, de hiszi, hogy férje nem a semmiért adta az életét. A gyerekekkel azonban még nem volt ereje közölni, hogy meghalt az apukájuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.